Voluntar la „Cartianu”

​În ziua de 5 octombrie, cu ocazia sărbătoririi zilei educației, în școala noastră s-a desfășurat activitatea de decernare a diplomelor pentru elevii voluntari participanți la activitățile din anul școlar trecut. 

Manifestarea a avut loc la sala 12 a școlii noastre. Doamna profesoară Iuliana Ursache a ținut discursul de deschidere, subliniind faptul că elevii au dăruit timp și sensibilitate în activitățile desfășurate, și au primit o experiență de viață unică. Au fost menționate diversele activități de voluntariat: sâmbăta, sprijinirea copiilor de la centrul „Elena Doamna” la lecții; ocazional, realizarea de colecte de hrană și îmbrăcăminte pentru familii nevoiașe sau centrul de bătrâni de la Bozieni. La acestea se adaugă strângerea de fonduri pentru cadouri de moș Nicolae pentru copiii de la centru. În completare, unii elevi voluntari au fost invitați să își exprime opiniile cu privire la activitățile desfășurate împreună. 
La manifestare ne-a onorat cu prezența și doamna director Mariana Paleu. Doamna director a lăudat munca elevilor voluntari, i-a încurajat și a oferit alte exemple de bune practici cu privire le igienă, într-ajutorare, activități ecologice și alte acțiuni realizate cu voluntari ai școlii noastre. A mai precizat că, în contextul dificil al societății contemporane, voluntarii devin un real mesager al profesorilor spre o conduită corectă și civilizată. 
Activitatea noastră a avut și musafiri de seamă, mai precis pe domnul prefect Vasile Panaite, care ne-a transmis urări din partea instituției statului cu ocazia zilei educației.     
La final, elevii voluntari au primit diplome pentru activitățile desfășurate în anul școlar trecut.