PROIECTUL Mănâncă responsabil – Zi de acțiune – Ziua recoltei la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu”

PROIECTUL „Mănâncă responsabil” – Zi de acțiune –  Ziua recoltei la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu”

În data de 24.11.2016 la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” s-a serbat Ziua recoltei, serbare românească corespondentă a Thanksgiving day,  zi sărbătorită în America.

A fost o activitate  interdisciplinară  având  ca  obiective:

– Antrenarea elevilor  în  a demonstra  abilitățile de comunicare  în  limba engleză

– Demonstrarea  abilităților  practice  ale  elevilor de la domeniul  Industrie alimentară  –  exemple de  bună  practică  privind  mâncarea  responsabilă.

Au fost  implicați  90 de elevi, 5 profesori și 2 părinți. Scopul principal al activității a fost antrenarea elevilor în demonstrarea abilităților de comunicare în limba engleză, spiritul competitiv, dar mai ales măiestria culinară dobândită în timpul orelor de pregătire practică de către elevii de la calificare Brutar-patiser-preparator produse făinoase.

Evenimentul a oferit un exemplu de bună practică și un îndemn pentru mâncarea responsabilă.  Elevii îndrumați de profesorii de specialitate au realizat produse de patiserie din măr, dovleac și nucă(plăcintă cu măr, plăcintă cu dovleac, prăjitură cu ciocolată și nucă) precum și un coș ornamental din fructe.

La finalul activității elevii au degustat  produsele preparate  în  laboratorul de patiserie al școlii de către colegii lor de la calificarea  Brutar-patiser-preparator produse făinoase.

În urma discuțiilor care au avut loc s-au desprins următoarele întrebări:

  1. Consumați produse făcute în casă sau le preferați pe cele de la Fast food?

       2. Ce înțelegeți prin îndemnul „mănăncă responsabil”?

       3. Credeți că sănătatea noastră depinde de ceea ce mâncăm?

Profesori coordonatori: Mariana Paleu și Emilia Lupei