Raport de activitate pentru Proiectul Național Campania “19 Zile de activism” 1-19 Noiembrie 2022

Proiectul Național Campania “19 Zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor” se desfășoară anual în perioada 1 — 19 noiembrie, fiind organizat de Federația Internațională a Comunităților Educative, secțiunea România (FICE) și susținut de Ministerul Educației Naționale.

Campania urmăreşte mobilizarea și încurajarea activităților locale și naționale pentru o mai bună prevenire a fenomenului. Folosind procesul de construire a coalițiilor generate de Campania 19 zile, putem spori solidaritatea și activismul pentru a crea un angajament la nivel mondial pentru încetarea violenței împotriva copiilor și a tinerilor până în 2030.

Scopul proiectului:

Campania are drept scop mobilizarea și încurajarea activităților pentru prevenirea fenomenului de abuz și violență împotriva copiilor și tinerilor, care încalcă drepturile copiilor, afectează dezvoltarea sănătoasă a acestora și se regăsește la toate nivelurile sociale, de la domiciliu până la sistemele educaționale, de sănătate și justiție.

Activitățile desfășurate au urmărit următoarele obiective:

  1. Să se pună capăt abuzului, exploatării, traficului și tuturor formelor de violență împotriva copiilor
  2. Promovarea unei vieți sănătoase și a bunăstării pentru toți și la toate vârstele
  3. Asigurarea unei educații incluzive și de calitate și promovarea oportunităților de învățare de-a lungul vieții pentru toți.
  4. Promovarea dezvoltării economice susținute, incluzivă și sustenabilă, angajare deplină și productivă și muncă decentă pentru toți.
  5. Promovarea unei societăți pașnice și incluzive pentru dezvoltare sustenabilă, acces la justiție pentru toți și construirea de instituții incluzive la toate nivelurile

Profesori participanți: dir. prof. Nicolae Livia-Marinela, dir. adj. prof. Văideanu Claudia, prof. Airinei Liliana, prof. Burduja-Gorduza Roxana,
prof. Dumitrașcu Doina, prof. Popa Mihaela, prof. Pavel Anca,
prof. Simion Monalisa, prof. Miron George, prof. Stanciu Carmen, prof. Veniamin Loredana, prof. Zăgărin Mihaela, prof. Ciocîrlan Augustina,
prof. Paleu Mariana, prof. Ursache Iuliana, prof. Sârbu Mariana, prof. Andriescu Camelia, prof. Dumitroaia Iolanda, prof. Maftei Felicia,
prof. Şalaru Constanţa, prof. Raluca Orza, prof. Eleonora Dragomir, prof. Eugenia Pârlea.

Temele vizate au fost următoarele: Prevenirea agresiunii, Prevenirea bullyng-ului informatic, Prevenirea neglijării, Prevenirea abuzurilor din mediul școlar asupra elevilor,  Prevenirea traficului de adolescenți, Prevenirea dependenței și a abuzului de substanțe, Prevenirea agresiunii, Prevenirea bullying-lui, Prevenirea discriminării bazate pe motive medicale.

Număr total de elevi participanţi: 437

Prof. Liliana AIRINEI