Mănâncă responsabil – Reţete de la bunica

PROIECTUL „Mănâncă responsabil la 
Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu”Piatra-Neamț

În data de 15.11.2017  la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu”  a avut loc activitatea  ”Rețete de la bunica –Prepararea de produse utilizând reţete tradiţionale, realizarea unei expoziţii cu aceste produse și degustarea lor în cadrul proiectului „Mănâncă responsabil” aflat în cel de-al treilea  an de implementare.

Activitatea s-a adresat elevilor claselor de liceu zi și elevilor claselor de învățământ profesional ale Colegiului Tehnic “Gheorghe Cartianu” Piatra-Neamț .

Activitatea a avut ca obiective:

  1. Organizarea și desfășurarea evenimentului de lansare.
  2. Informarea participanților cu privire la scopul, obiectivele și beneficiile Proiectului Mănâncă Responsabil pentru elevi, profesori și părinți.

Actități derulate:

  1. Elevii au procurat materiile prime necesare preparării produselor tradiționale:  fructe, făină, ulei, zahar,brânză de vaci, arome alimentare.
  2. Sub îndrumarea profesorilor de specialitate, elevii de la calificarea profesională Brutar-patiser-preparator produse făinoase au preparart produsele alimentare tradiţionale – plăcinte cu mere, plăcinte cu brânză.
  3. S-a realizat o expoziţie cu produse alimentare tradiţionale realizate de elevi în laboratoarele de  patiserie ale școlii.
  4. Participanții au fost informați cu privire la scopul, obiectivele și beneficiile Proiectului Mănâncă Responsabil.
  5. Participanții au degustat  produselr tradiționale preparate de elevi.
  6. În încheierea activității Ansamblul folcloric “Toporașul” al Colegiului Tehnic „Gheorghe Cartianu”  a susținut un program de cântece și jocuri populare .

Activitatea desfășurată în cadrul Proiectului Mănâncă responsabil! a avut un puternic impact asupra elevilor, profesorilor și părinților prin creşterea gradului de conştientizare privind alimentaţia.

A fost un exemplu de bună practică contribuind la promovarea unor comportamente alimentare responsabile, adecvate sănătăţii fizice şi psihice a elevilor, profesorilor și părinților.

Coordonatori: prof. Mariana Paleu și Emilia Lupei