Raport activitate lansare proiect european „MĂNÂNCĂ RESPONSABIL”

RAPORT ACTIVITATE LANSARE PROIECT EUROPEAN „MĂNÂNCĂ RESPONSABIL”

  • Miercuri, 14 decembrie 2016, în Sala de festivități a Colegiului Tehnic ”Gheorghe Cartianu” s-a desfășurat activitatea de lansare a Proiectului European ”MĂNÂNCĂ RESPONSABIL”.
  • Profesorii coordonatori Mariana Paleu și Emilia Lupei, împreună cu Comitetul Eco au organizat și desfășurat activitatea de lansare.
  • Activitatea s-a desfășurat sub forma unei Expoziții de preparate tradiționale românești, cu degustarea acestor produse.
  • Activitatea de lansare a început prin prezentarea țărilor implicate în proiect, a scopului, a obiectivelor proiectului și beneficiile ce se așteaptă ca urmare a activităților de implementare a proiectului.
  • S-a subliniat faptul că Proiectul European „MĂNÂNCĂ RESPONSABIL”, este un proiect de responsabilitate socială prin care toți participanții (elevi, profesori, părinți, comunitatea locală) trebuie să înțeleagă că luarea oricărei decizii privind hrana personală influențează devenirea întregii planete.
  • În partea a doua toți participanții au apreciat produsele preparate de elevii școlii de la calificarea profesională brutar-patiser-preparator produse făinoase. Elevii au preparat în laboratorul de patiserie al școlii: plăcinte moldovenești, fursecuri fără zahăr, biscuiți cu semințe. Am preparat de asemenea, suc de mere, lamâie și morcov. Toate produsele au fost preparate fără aditivi alimentari, după rețete tradiționale sau rețete proprii.
  • La finalul activității toți participanții au degustat produsele sănătoase preparate, fructe și sucuri proaspete.

 

Profesori coordonatori: Mariana Paleu

                                            Emilia Lupei