EXPOZITIA “BRAZII ALTFEL” – 13 decembrie 2017

COLEGIUL TEHNIC “GHEORGHE CARTIANU” – PIATRA NEAMȚ

EXPOZIȚIA  “BRAZII  ALTFEL”  – 13 decembrie 2017

În săptămâna  4-8 decembrie 2017  elevii  Colegiului Tehnic “Gheorghe Cartianu” – Piatra Neamț au confecționt  “Brazii Altfel”  din material recuperabile specifice fiecărui domeniu de calificare. “Brazii Altfel”  au fost expuși pe holul școlii pentru a fi admirati și apreciați de toți elevii, profesorii, părinții și vizitatorii școlii.

Pentru confecționarea „Brazilor Altfel” elevii de la domeniul Industrie Alimentară au folosit fructe uscate și paste făinoase . Cu imaginație și creativitate au elevii au  dat nume relevante brazilor: “Melcișor”, “Zăhărilă”, “Merișor”. Folosind ambalaje  recuperabile din hârtie, plastic și metal au confecționat  “Brazii Altfel” : “Păhărilă”, “Flori de gheață”  și  “Dozilă “

Elevii de la domeniul Industrie Textilă au folosi deșeuri de material  și fire textile cofecționănd “Brazii Altfel” : ”Balerina “, “Năsturică “, “Mărgeluță“, “Păpușa “ și  “Elegantul”.

Pentru ca atmosfera și mirosul specific sărbătorilor de iarnă să fie ca în basme, profesorii și elevii au adunat crenguțe de brad din care au făurit rochiile brad “Regina” și “Prințesa”. Fiecare a contribuit cu imaginație la decorarea rochiilor brad astfel încât au reușit să fie cei mai apreciați „Brazi Altfel” ai ediției 2017.

Din holul școlii și de pe platoul Curții Domnești din Piatra-Neamț, expoziția „Brazii Altfel”  a Colegiului Tehnic „Gheorghe Cartianu” ar dori să transmită un mesaj către toți privitorii în aceste zile magice de sărbătoare:

“Fie ca toate visele pe care le făuriți în aceste zile magice de Sărbătoare să se împlinească și drumul străbătut pentru realizarea lor să vă aducă bucurie în inimi, iar în case, fericire și belșug”

 

Profesori coordonatori: Mariana Paleu și  Emilia Lupei