Seminarul National Parteneriat in educatia pentru mediul inconjurator

       Sâmbătă, 10 octombrie 2015, a avut loc Seminarul Național ”Parteneriat în educația pentru mediul înconjurător” organizat de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice.

         La seminar, Colegiul Tehnic ”Gheorghe Cartianu” a primit Certificatul Internațional Eco-Școala pentru participarea activă la Programul Mondial Eco-Școala prin activități de protejare a mediului în folosul comunității locale. Școala noastră a primit pentru a patra oară acest certificat ca o recunoaștere a implicării elevilor și profesorilor în cei 8 ani de implementare a Programului Mondial Eco-Școala.

         Pentru prima dată, Colegiul Tehnic ”Gheorghe Cartianu” a primit premiul de excelență pentru originalitate în dezvoltarea programului Eco-Școala în anul școlar 2014-2015. Doar 5 școli din țară au avut privilegiul de a primi acest premiu. Doamna director prof. Mariana Paleu a primit diploma de excelență, iar doamna director adjunct prof. Emilia Lupei a primit Certificat de merit pentru contribuția remarcabilă la dezvoltarea Programului Mondial Eco-Școala.

         Programul mondial Eco-Școala este susținut de UNESCO și UNEP (Programul Națiunilor unite pentru Mediu) și este implementat în 58 de țări de pe toate continentele. În România, în anul școlar 2014-2015 au implementat programul un număr de 312 școli.

         Programul are ca obiectiv realizarea de activități care promovează relații durabile între elevi, adulți și mediul înconjurător, conștientizând că educația eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă și că principiile de ecologie trebuie să fie evidente la toate nivelurile societății.